Top

Wieldoppen monteren? Wij geven u instructie

Wilt u graag zelf u wieldoppen over u velgen monteren? Dat kan eenvoudig. Wij leggen u in deze instructievideo graag uit hoe u dit zelf kunt doen.


Instructievideo wieldoppen monteren 


Welke banden zijn geschikt voor wieldoppen?


Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten of uw velgen geschikt zijn om wieldoppen op te monteren. Dit is zeer gemakkelijk te controleren. Als u zwarte stalen velgen heeft is het altijd mogelijk om  wieldoppen te monteren. Zijn u velgen van lichtmetaal dan is het niet mogelijk om wieldoppen te monteren.

Ook is het mogelijk dat u al wieldoppen op uw auto heeft zitten. Dit kunt u ook makkelijk controleren door even op uw velgen/wieldoppen te kloppen. Het verschil tussen staal en kunststof is natuurlijk makkelijk te horen en voelen. 


De juiste maat wieldop voor uw auto


U wilt graag wieldoppen over u velgen monteren? Dan zit u bij ons helemaal goed!
Maar niet elke set wieldoppen past op elke auto. Er moet hierbij rekening gehouden met de inch maat van uw velgen. Deze is makkelijk te achterhalen. Op elke band staat een reeks nummers en een hoofdletter R. Achter deze hoofdletter R staat een cijfer. Dit cijfer is de inch maat van uw wiel, en weet u dus welke wieldoppen er wel en niet passen op uw auto.


Wieldop monteren op twee manieren


Er zijn 2 manieren om de wieldoppen te monteren.

  • Bij de eerste manier heeft u een klemring nodig. Deze kunt u aan de achter- of binnenzijde monteren waarna u de wieldop over het wiel kunt schuiven. Let hierbij goed op dat u de uitsparing voor het ventiel goed plaatst. Zo kunt u altijd bij het ventiel, zelfs als de wieldop is gemonteerd.
  • De tweede manier is een wieldop op de velg klikken. Let ook hierbij goed op de uitsparing voor het ventiel. Vervolgens kunt u de clipjes die aan de binnenrand van de wieldop zitten een voor een vastdrukken in het wiel. Hierbij moet u een klik horen. Het laatste clipje kan er nog wel eens moeilijk ingaan, hierbij kunt u bijvoorbeeld een platte schroevendraaier gebruiken. Met de platte kant van de schroevendraaier kunt u dan het clipje voorzichtig erin klikken. Druk de wieldop op het einde nog altijd even aan.


Controleer of uw wieldop stevig vast zit


Controleer altijd of de wieldop stevig vast zit. Mocht deze namelijk nog te los zitten kunt u dit nog aanpassen. Dit kan door de klemring in de onderste goot plaatsen, dit zorgt ervoor dat de wieldop strakker om de velg gaat zitten. Als uw wieldop geen klemring heeft dan kunt u zeer eenvoudig de ingebouwde ring naar beneden drukken waardoor de wieldop strakker om de velg gaat zitten. Het is dan ook altijd belangrijk dat u om de tijd controleert of de wieldoppen nog stevig vastzitten, zodat ze er niet plotseling kunnen afvallen.Het verwijderen van de wieldoppenWilt u andere wieldoppen of wilt u simpelweg zonder wieldoppen rijden? Dan kunt u zeer eenvoudig de wieldoppen weer verwijderen. Dit is even makkelijk als het monteren van de wieldoppen. Deze kunt u meestal zonder al te veel inspanning van uw velg af trekken.

Mocht dit niet makkelijk gaan kunt u altijd een platte schroevendraaier gebruiken om de clipjes er uit te krijgen. Met de schroevendraaier moet dit wel voorzichtig gebeuren, want de kans bestaat dat de lak beschadigd raakt. U kunt dan ook iets om de schroevendraaier doen, bijvoorbeeld een doekje. Hou er ook rekening mee dat de achterkant van de wieldoppen in de meeste gevallen erg vies is geworden.


De wieldoppen onderhouden


Om de nieuwe mooie wieldoppen zo lang mogelijk nog mooi te houden moeten ze natuurlijk wel onderhouden worden. Dit kan met een spons of een doekje, let hierbij wel op dat u geen bijtende of schurende middelen gebruikt bij de schoonmaak. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wieldop ernstig beschadigd wordt.

Wilt u meer weten over onze goedkope merk wieldoppen of zelf u wieldoppen monteren? Neem contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag verder!